Hei

Noe vi kan hjelpe deg med?

Kontakt oss

Rumensk bande avslørt av Nokas

Mange bedrifter på sør- og østlandet stod på lista til to rumenere som i helga ble tatt av Nokas ved Triaden Lørenskog Storsenter. Politiet mener de to mennene på 42 og 44 år tenkt å oppsøke disse de neste ukene for å stjele.

Områdeleder i Nokas, Farman, forteller til Romerikes Blad at det var to vektere som under en pause fattet mistanke mot de to rumenerne.

- Vekterne fattet mistanke mot de to personene på bakgrunn av oppførsel og bevegelser. Vekterne ved senteret fulgte med på de mistenkte, og sporet dem videre med blant annet videoovervåkning, sier Farman før han fortsetter: – De ble tatt for grovt tyveri, og det ble sikret beslag av varer i bilen de hadde stående ved senteret. I bilen var det tyvgods verdt 80.000 kroner, sier han til avisen.

Farman legger ikke skjul på at beslag av denne størrelsen ikke er hverdagskost for vekterne. – Dette var en god dag for oss. Jeg må også understreke at samarbeidet med Lørenskog lensmannskontor er veldig godt, sier han.

Hadde lister med adresser

De to som er pågrepet hadde med seg lister over butikkadresser.

- Dette er mobile vinningskriminelle, og vi mistenker at de har stjålet fra flere butikker, forteller politiførstebetjent ved Lørenskog lensmannskontor, Per Sørheim, til avisen.

Listene Sørheim snakker om, inneholder adresser til butikker og kjøpesentre over store deler av Sør- og Østlandet. De to rumenerne, på henholdsvis 42 og 44 år, sitter nå varetektsfengslet.

Stjal alt fra dyre jakker til sjampo

Lørenskog lensmannskontor sitter nå med en mengde tyvgods som de ikke vet hvor kommer fra. Nokas vekterne på Triaden har fått i oppgave å spore tyvgodset som ble funnet i bilen utenfor. Hvor resten kommer fra, vil de gjerne ha tips om.

De to tyvene har stjålet mange dyre merkeklær i følge avisen. Spesielt jakker til flere tusen kroner har de tatt mange av. Men også rimeligere ting, som sjampo, kaffe og konfekt. I hytta på Bogstad stod mye av varene allerede pakket og klare for transport. Det er foreløpig uklart for politiet hvordan varene skulle transporteres. Imidlertid var det på flere av eskene påført en adresse til en spesiell landsby i Romania. Alle varene var svært godt pakket, selv sjampoflaskene var tapet igjen for at de ikke skulle begynne å lekke på turen. Politiet vet ikke hvor mye stjålne varer som allerede er sendt ut av landet.

Innbruddssteder var nummerert

Politiet mener de beslaglagte notatene viser at de to tyvene har planlagt stjelingen systematisk over en lengre periode. Politiet utelukker ikke at de to er en del av et større nettverk. Minst en av de to mennene har vært bosatt i Tyskland, og begge to er kjente for tysk politi for lignende virksomhet der. De skal også ha andre kriminelle forhold på samvittigheten.