Hei

Noe vi kan hjelpe deg med?

Kontakt oss
Chat med oss - hverdager mellom kl. 8:00 - 16:00

Endring i telenettet som påvirker alarmoverføring

Teleoperatørene har besluttet å legge ned 2G innen utgangen av 2025 for å bygge ut kapasitet på 4G og 5G. 3G nettet er allerede lagt ned, så alt utstyr som benyttet dette nettet kommuniserer nå via 2G. Utstyr som kommuniserer i mobilnettet og som kun støtter 2G- og 3G-teknologi må da skiftes ut med nyere teknologi.   

 

Hvordan påvirkes du som kunde av dette? 

Alt utstyr som kommuniserer i mobilnettet og som kun støtter 2G- og 3G-teknologi vil oppleve dårligere dekning og/eller kapasitet, og etter hvert vil ikke utstyret du har installert kunne kommunisere i det hele tatt. Kapasiteten på 2G-nettet er begrenset, og siden alt utstyr som kommuniserte på 3G nå også kommuniserer på 2G- nettet vil man i tiden fremover kunne oppleve kapasitetsutfordringer. For deres vedkommende er det da snakk om alarmoverføring fra deres heisinstallasjon. 

  

Hva trenger du å gjøre? 

Alle alarmsendere som berøres av nedleggelse av 2G må oppgraderes. Avarn Security kommer til å kontakte alle våre kunder for å informere om status og gi tilbud på oppgradering av installasjon der vi kan det. For heisalarm og installasjoner utført fra annen installatør må du som kunde kontakte din leverandør for å kartlegge status og få tilbud på nødvendige oppgraderinger.

 

Om du ikke gjør nødvendig kartlegging og oppgradering vil alarmoverføringen fra installasjon til vår alarmstasjon slutte å fungere når 2G nettet slukkes. 

 

For mer info se følgende linker: 

https://www.telenor.no/privat/dekning/hvorfor-stenger-vi-3g-nettet/  

https://www.telia.no/nett/3g/