Hei

Noe vi kan hjelpe deg med?

Kontakt oss
Chat med oss - hverdager mellom kl. 8:00 - 16:00

Ingen økt risiko for koronaviruset ved bruk av kontanter

Verdens Helseorganisasjon (WHO) har avvist at kontanter, og spesifikt sedler, overfører koronaviruset. Også den Europeiske Sentralbanken (ECB) utelukker at det nye koronaviruset COVID-19 spres via sedler.

Eurosystemet foretar regelmessig forskning rundt den mulige påvirkningen sirkulering av eurosedler kan ha på offentlig helse, inkludert i forbindelse med virus. «For øyeblikket finnes det ingen beviser for at koronaviruset har blitt spredt gjennom eurosedler», heter det i en melding fra instituttet. Faktisk understreker ECB at risikoen for å overføre viruset gjennom en seddel er «veldig lav» sammenlignet med andre overflater slik som dørhåndtak, rekkverk, lysbrytere eller handlekurver.

Det har florert noen artikler i britiske medier som skriver at WHO har sagt at sedler kan overføre COVID-19 og at de advarer mot bruk av kontanter. Denne informasjonen var feilrepresentert og uriktig.

Les mer her: Verdens Helseorganisasjon: “Vi sa IKKE at kontanter overførte koronaviruset.”

Flere linker:

Eksperter sier at sannsynligheten er lav for at sedler sprer koronavirus.

Kontanter er ikke farlige. Den danske nasjonalbanken refererer til det danske helsedirektoratet, og sier at det er ingen økt risiko for koronasmitte knyttet til kontante betalinger.