Hei

Noe vi kan hjelpe deg med?

Kontakt oss

Nokas satser på internt opplæringsprogram

Den svenske låsbransjen har et stort behov for nye låsteknikere. Som en av flere aktiviteter for å møte behovet har Nokas i høst satt i gang et opplæringsprogram for vektere som har lyst å prøve seg på låsyrket.

(På bildet): Fra venstre: Lærlingene Erica, Marcus, Vedat og Lasse.

Interessen for opplæringsprogrammet er stor og de som søker blir i hovedsak plukket ut basert på to kriterier: teknisk håndlag og engasjement.

– Engasjement er en av Nokas verdier og er en forutsetning for at våre kunder skal være fornøyde og for at denne satsingen skal lykkes, sier Henrik Yhlen, HR-sjef i Nokas Teknik i Sverige, og en av initiativtakerne til programmet.

Engasjement står det ikke på. Det er en gjeng med ivrige lærlinger som nå skoleres med en erfaren låsesmed som fadder. Marcus, som er en av lærlingene, har allerede tidligere vist stor interesse for låsfaget og får nå ansvar for låssystemene på større stasjonære vaktoppdrag han har arbeidet på tidligere.  

– At Nokas er en totalleverandør av sikkerhet, skaper ikke bare fordeler for kundene, men også for våre medarbeidere. Dette prosjektet er mulig takket være et selskap som tør å tenke nytt. Gjennom et godt samarbeid på tvers av organisasjonen, kan vi hjelpe medarbeidere til å utvikle seg videre og samtidig gi kundene våre en god grunn til å fortsette med Nokas, sier Henrik Yhlen.

– Dessuten håper vi selvfølgelig at denne satsingen gir noen ringvirkninger for oss. Vi vil trenge mange nye låsteknikere i årene som kommer og vil alltid være på jakt etter engasjerte medarbeidere med et teknisk håndlag, avslutter Henrik Yhlen.